Etter to uavgjort kamper var det en tøff motstander som skulle møte oss på RUTA Arena. Junkeren var ubeseiret så langt i sesongen. Bortekampen i vår endte med et surt tap, noe vi ønsket å revansjere.

Bortelaget dro hjem til Bodø med tre poeng.

 

Laget:

Ola Leivik

Steffen Andersen - Andreas Østeraas - Patrick "Pat" Strand - Ask Angellsen

Mathias Eliassen - Jørgen Havig - Fredrik Lund

Andrew Zubovic - Eirik Selnes - Vetle Wenaas

Bytter: August Rist - Adrian Tørstad -Gabriel Saugstad -Mohamed Maridi - Andreas Rye

Gule kort: Andreas Østeraas, Patrick Strand, Mathias Eliassen, August Rist

Rødt kort: Patrick Strand

Mål:

22' 0-1 Ivar Unhjem (straffe)

28' 0-2 Sidad Chooly

32' 0-3 Oscar Kapskarmo

46' 1-3 Mohammed Maridi

60' 1-4 Ivar Unhjem (straffe)

83' 2-4 Andreas Rye

 

Om kampen:

Vi startet ut i en 4-5-1 formasjon der vi skulle starte å presse serielederen først når det kom ved midtlinjen.

Junkeren hadde mye ballbesittelse i første omgang, der vi skapte våre sjanser på overganger. Blant annet etter ni minutter det Fredrik passer til Steffen, men  Junkerens keeper snapper ballen.

Etter 18 minutter prøver vi påny der Mathias drar seg fri på vår høyre side og legger ballen inn men der står i i kø for å sette ballen i mål, men neida.

Så skytes det et skudd fra mål fra en junkerspiller og der dommeren straffe på grunn av hands.  Mål ble det

I det 28 minutt så er det frispart til Junkeren helt på sidelinja fra høyre, rett i mål faktisk, 0-3. Nå kjører Junkeren på med fart og ballsikkerhet, og vi har bare nok med å henge med. Det ble noen kalde dusjer i løpet av 10 minutter der det kom tre kjappe.

Etter pause har vi blitt enig om å være mer offensive og presse høyt. Det var nå et helt annet lag som kom på  banen og mye mer aggressivt i pressspillet. Det tok 37 sekunder i starten av andre omgang  å få hull på byllen. Gutta kjører hardt, Steffen slår et innlegg foran kassa, der er Mo med en lang tå. Banens lengste spiller må hente ut ballen av nettet satt av en av banens korteste spillere!

Vår neste sjanse er i det 53 da Vetle bryter en pasning i bakre rekker for Junkeren, skyter kjapt, nære… Nå trykker vi bra på, slik at vi presser serielederen bakover, nå er det Junkeren som må henge tidvis i stroppene. Innsatsen til gutta er der akkurat slik vi liker å se de spille, høyt engasjement og trøkk i spillet.

Så blir vi pånytt dømt en straffe mot oss etter et skudd som skal ha funnet veien til en Strindheim hånd innenfor 16, og straffen går i mål.

Der dommeren dømmer straffe til Junkeren så blir vi ikke tilgodesett da Vetle blir felt innenfor 16m . Det blir blåst frispark, men sidedommeren er så sterk i troen at han har stilt seg opp for å avdømme straffesparket som han selv tror hoveddommeren har blåst for....... Frispark på 16,2 m. Lur variant av August, inn til Pat på 5 m, ned mot hjørnet. Dagens lengste keeper er nede og fister den ut.

Temperaturen når sitt klimaks da Pat blir idømt sitt andre gule kort for kjeftbruk og går hoderystende ut på sidelinjen og må kjøle seg av i regnet.  Trener Cdristian gjør en rekke bytter, for å friske bein inn. Jørgen Havig går ned som stopper, en oppgave han utfører på en meget god måte.

Rye kommer inn og setter inn vårt andre mål etter godt forarbeid av Adrian som kommer seg ned til kortlinja og og passer til Rye som header!!! den i mål, har sjelden sett Rye score på hodet, mål er mål!

Vi prøver å presse de siste minuttene men Junkeren er kloke og kan tusle i garderoben med tre poeng. Mens vi må bruke denne uken godt før vi møter Byåsen borte neste uke. Det vi skal ta med oss er andre omgangen, vi blir ikke knust av Junkeren som noen har hevdet, men det handler vel om hvilke øyne en ser kampen med.....