På fredag satte våre gutter kursen nordover for å møte Rana i siste seriekamp før sommerferien. En 7 timers busstur var muligens beste oppladning etter cupkampen mot KBK.

Det ble en sliteseier preget av mange skader for vår del. Her fikk fysisk trener Morten Olsø anvende sin medisinske kompetanse.

Keeperveteran Steffen Øverås (avbildet, foto: Rana blad) stilte opp som reservekeeper, ettersom Edvard Sjølie var ute med skade, og fikk sin re-debut i Strindheim på A-lagsnivå. Sist spilte A-lagskamp var i 2. divisjon i 2008 mot Skeid (han har spilt en rekke kamper for Strindheim TF 2 senest i 2015).

Laget:

Victor Sveen

Steffen Andersen, Andreas Østeraas, “Pat” Strand, Gabriel Saugstad

August Rist, Jørgen Havig, Fredrik Lund

Adrian Tørstad, Erik Selnes, Vetle Wenaas

 

Gule kort:

9′ Pat Strand

43′ Andreas Østeraas

Mål:

10′ 1-0 Alexanders Iversen

39′ 1-1 Pat Strand (straffe)

51′ 1-2 Mo Maridi

54′ 2-2 Fredrik Rise

68′ 2-3 Fredrik Skaue

 

Bytter:

13′ Victor Sveen ut og Steffen Øverås inn

45′ Adrian Tørstad ut og Mo Maridi inn

45′ August Rist ut og Herman Aalberg inn

58′ Mo ut og Nikolai Skaue inn

90′ Herman Aalberg ut og Sindre Greiff inn

 

Første omgang:

Vi starter meget bra der vi presser Rana bakover og fører kampen, men i kampens 13 minutt så blir vi brutt og i en duell 1 vs 1 kommer keeper Sveen ut og skal klarer som sweeper og skyter ballen i føttene til Ranaspiller som setter ballen i mål. Sveen blir skadet og da er det duket for at Strindheimlegenden Steffen Øverås på nytt skal vokte A-lagets mål. Steffen har egentlig lagt opp, men har titt og ofte bidratt på treningsfeltet, nå også i kamp.

Etter 18 minutter så legger Wenaas inn en corner der Selnes fanger ballen og skyter, men keeper slår til innkast. Litt senere header Havig mot mål etter nok en corner, der blir ballen reddet nesten på målstreken. Vi fortsetter presset og kommer til en rekke halvsjanser, dog uten uttelling.

I kampens 35 minutt blir Wenaas felles innenfor Ranas 16 meter og det blir dømt straffe. Pat er her sikker og skaper balanse i regnskapet. Wenaas slår også et frispark fra 22 meter som havner like utenfor mål. Wenaas har så langt vært en konstant plage og fare for hjemmelaget fra sin høyrekant.

Vi gjør to bytter før andre omgang settes igang, Mo og Aalberg inn

Andre omgang ble mer jevnspilt enn første og preget av mange skader, vi benytter alle våre spillere på benken.

Kun fem minutter etter at andre omgang hadde blitt blåst igang så er Mo frempå å scorer etter at Selnes faller innenfor 16, men Mo overtar ballen og skyter via en Rana spiller i mål. Rana responderer umiddelbart og etter passivt spill fra oss står det 2-2.

Nå blir det en lang periode der vi blir presset bakover og vi er ikke like dominante i spillet som i første omgang. Havig er ved flere ganger frempå og prøver skuddfoten uten å få ballen innenfor nettet.

Nikolai Skaue erstatter en skadet Mo og i det 68 minutt header han inn ballen etter pasning fra Selnes. Veterankeeper Øverås holder oss inne i kampen med flere gode inngripener, er det her rutinene som slår til?

Siste 20 av kampen er preget av et uryddig spill fra vår side og et stort press fra Rana. Vi evner å holde hodet “kaldt” og får med oss tre poeng hjem og en velfortjent sommerferie.