Et regntung RUTA Arena tok imot Orkla FK til 11 runde i serien. Denne kampen var en av flere kamper denne dagen som Strindheim hadde annonsert som SuperLørdag. Tidligere på dagen hadde Strindheim Kvinner vunnet 4 – 2 og Orkla FK Kvinner, lista var derved lagt for våre gutter!

Guttene innfridde med en overbevisende 6 – 0 seier!

På de to siste kampene har vi notert oss med  10 – 0 i målprotokollen. Ikke skal vi glemme at vi hadde en debutant melom stengene – Victor Sveen – hvis største utfordring i denne kampen var å holde varmen.

 

Laget:

Victor Sveen

Steffen Andersen – Partick “Pat” Strand – Sivert Risan – Ask Angellsen

Fredrik Lund – Oskar Andreassen – Jørgen Havig

Adrian Tørstad – Erik Selnes – Vetle Wenaas

 

Benyttede reserver: Gabriel Saugstad, Mohammed Maridi, August Rist, Nicholai Skaue og Sindre Greiff

 

Mål:

2′ 1 -0 Pat Strand (straffe)

25′ 2-0 Pat Strand (straffe)

40′ 3-0 Fredrik Lund

52′ Oskar Andreassen

80′ Erik Selnes

86′ Erik Selnes

 

Om kampen:

I første angrep så klarer Orklas forsvarsspiller å rote det virkelig til med en heading til egen keeper som ruser ut. Selnes er på vei igjennom, men blir felt, enklar straffe. En straffe som “Pat” setter kontrollert til side for keeper.

Spillet frem til neste straffe er nogenlunde jevnspilt – sjanser til begge lag – vi evner å holde de hvitkledde fra vårt mål. I kampens 24 minutt blir vi tildelt straffe fra dommeren uten at mediavdelinges representant så på streamen hva som forårsaket dette. Uansett “Pat” tar denne prøvelsen også med et tellende resultat.

Det ble nå tungt for Orkla å komme seg tilbake i “manesjen” etter to mot seg før spilte 30 minutter. Den mest ivrige på Orklas lag var John Pelu som til stadighet manet sine “soldater” til dyst, dog uten effekt.

Vi har flere sjanser og forsøk på sjanser. Forsøket tilskrives Sivert Risan som gjør et forsøk på å kopiere sitt drømmetreff fra 45 meter mot Røros for en del år tilbake, en svært dårlig forsøk kan vi si om 2022 utgaven! Bedre var samspillet mellom Vetle Wenaas og sideback Steffen Andersen der Vetle kommer til kortlinja og Andersen ligger som “gjedda i sivet” en dog uten å få sitt bytte – keeper redder.

I det 39 minutt øker vi ledelsen da gjennom et glitrende samarbeid mellom Fredrik Lund og Adrian Tørstad. Adrian får en løpepasning fra Lund som er på egen banehalvdel. Adrian sette fart – noe også Lund gjør – ballen serveres igjen til Lund innenfor motstanderens 16 meter, Lund “loober/kipper” ballen over en utrusende keeper.

Til tider regnet det voldsomt i første omgang og det var muligens godt å ta en pust i bakken i tørre omgivelser.

Andre omgang var totalt dominert av Strindheim. Mediavdelingen telte fire til fem ganger at Orkla var inne på Strindheims banehalvdel. Dog fikk Orkla omgangs første sjanse etter 47 minutter, men skuddet havner på gal side av målnettet.

“Scoringsballet” i andre omgang åpnes av Oskar som får ballen på 18 meter fra Tørstad, skyter, keeper er borti og fomler ballen i mål. Mål er mål, ingen stilkarakterer blir gitt på denne scoringen!

Vi er nå inne i en meget god periode der både Havig og Wenaas avfyrer skudd uten at ballen havner i mål. Selnes har også et nydelig forarbeid der han “heler” til Lund med mangel på benkraft hos Lund i skuddøyeblikket gjør det til en takknemlig oppgave for Orklas keeper å ta. Litt mer kraft i Lund “rasebein” er når han i det 75 minutt får pasning fra Wenaas, men der skuddet går i stolpen og ut.

I kampens 80 så skal ENDELIG Erik Selnes slutt på sin egen måltørke med å score 5 -0! Og jammen ut fra intet seks minutter senere får samme Selnes servert en scoring av Orklas forsvar. Selnes er nå i siget og minuttet etterpå blir han felt innenfor 16 og dommeren blåser for kampens tredje straffe. Denne gang er det ikke “Pat” som går frem, men Selnes selv – raushet fra Pat eller Selnes pågangsmot vites ikke. Straffen blir reddet!

Vel, dette var en morsom kamp på tross av et ufyselig vær. Vi evner å holde tempo og trøkk kampen ut! Regner med at trenerteamet: Steen, Rye og Olsø var fornøyde.

Vi har bare seire i juni, noe som vi håper på skal  vises når vi på onsdag møter KBK i andre runde i cupen på RUTA Arena kl  18.

Håper at vi kan se mange på denne kampen, møt opp og støtt Strindheim.

#heiastrindheim #1000påMyra