Ute av cupen etter 0-2 mot Rosenborg i 1. runde

(foto Knut Aaga Dahl Foto)

Ruta Arena var kledd til fotballfest da Rosenborg kom på storfint besøk i første runde i cupen. Solskinn, full mediadekning, årsbeste på tribunen med 750 tilskuere og et tent Strindheim-lag var et godt utgangspunkt.

Vi stilte med følgenge mannskap i en 4-5-1 formasjon:

Aspås
Ramstad – Trondsen – Nesje – Risan
Haugen – Olufsen – Henriksen – Krokbø – Flaten
Vingelen

Kanskje var Trondheimsværet i forkant med budskapet om at dette ville bli en tøff kamp da været skiftet til full snøstorm ved kampstart, fordi Rosenborg åpnet sterkt. I de første 15 minuttene handlet det meste om bortelaget. Først er det Vilhjalmsson som er frampå, men avslutningen fra nært hold redder Aspås. Deretter er det Helland som slår inn til Vilhjalmsson, som allerede etter 8 minutter header ballen i mål: 0-1. Etter 11 minutter er nok en gang Vilhjalmsson farlig på hodet, men denne gangen er Aspås med på notene og en glimrende redning hindrer at Rosenborg øker ledelsen.

Vi klarer å nøytralisere Rosenborg bedre utover i omgangen, og samtidig som snøværet plutselig har gått over til solskinn i kjent Trondheim-stil kjemper vi oss litt tilbake. På tross av at Rosenborg har mye av banespillet får tilskuerene oppleve et hardtarbeidende Strindheim-lag som ikke skal gi Norges beste lag de siste årene noe gratis, og som er farlig på kontringer.

En sprek ‘Modric’ Haugen er frempå, og Bjørdal feller han på ulovlig vis og mottar det gule kortet allerede etter 19 minutter. Modric rekker å få inn en herlig dragning like etter, men taklingen førte til en såpass alvorlig vridning av ankelen at han må bytte ut ti minutter senere. Sondre Kviteng kommer inn og fortsetter den gode jobben.

Etter 20 minutter kommer vi til en stor sjanse. Først skyter Henriksen fra 18 meter, men skuddet blir blokkert. Olufsen er på returen, men skuddforsøket blir for enkelt for Østbø i Rosenborg-målet. Publikum begynner å innse at Rosenborg ikke får en like enkel oppgave som mange ventet på forhånd.

Det er likevel Rosenborg som er best i denne omgangen, og etter 25 minutter kommer de til to store sjanser. Første er det Mike Jensen som treffer stanga, før kun en god Aspås er årsaken til at ikke Vilhjalmsson dobler ledelsen.

Før pause noterer vi et herlig raid av Risan langs vår venstre kant som ender med et blokkert skuddforsøk, og et skudd på mål fra Vingelen, men Østbø blir ikke satt på de store prøvene. Da tar Rosenborg  med seg 0-1 i garderoben.

Publikum har nesten ikke rukket å sette seg med vaffel og pølse etter pausen før vi får 2. omgangs første sjanse når Vingelen drar seg fri og tester skuddfoten fra 20 meter, men Østbø redder. Kampplanen fungerer godt, og Rosenborg sliter med å produsere sjanser etter hvilen. Det kan virke som Strindheim-spillerene har fylt godt på i pausen, og er virkelig på hugget.

Etter 65 minutter kommer Singstad inn for Flaten. Publikum noterer et offensivt bytte, og når Rosenborg produserer få sjanser mens vi har noen «nesten-kontringer» begynner publikum å håpe på et mirakel. Etter 74 minutter får vi en veldig god overgangsmulighet, men det mangler litt presisjon i pasningene. Minuttet senere kommer Vingelen inn mot mål langs dødlinja og forsøker et innlegg. Østbø er raskt nede og får avverget en farlig situasjon.

Etter en god periode av oss er det litt typisk at det er Rosenborg som setter 0-2 etter 78 minutter. Igjen er det Vilhjalmsson som gjør det. Nå blir oppgaven svært vanskelig, men gutta gir ikke opp og holde stand til siste slutt. Etter 79 minutter må Risan ut, og Økland får også drøyt 10 minutter på banen.

Vi unngår flere mål mot, og rett før slutt får Vingelen en kjempesjanse etter en leken dragning, men Østbø redder avslutningen. Det ender 0-2 på Ruta Arena. Tross tap er dette en kamp hvor man har lov til å være stolt av å heie på Strindheim. Vi klarte å frustrere Rosenborg i perioder og beholdt spenningen i kampen lenge. Likevel stod det beste laget igjen som seierherre, og vi ønsker Rosenborg lykke til videre i cupen.

P.S. Dagens Strindheimgutt ble kåret til Magnus Aspås for flere gode redninger i Strindheim-buret

Kommentarer er stengt.