Charlottenlund eller “Challa” på folkemunne var vårt neste hinder for å nå spill i cupen. Et tett nabooppgjør var altså rammen på RUTA arena.  Morsomt var det for oss i Strindheim å se igjen de tidligere Strindheimspillerne  Magnus Aspås, Christopher Moen og Joachim Andersen, nå i grå og rød drakt. En tett kamp i førsteomgang, men en andre omgang som var mer eller mindre i vår hule hånd.

Laget:

Ansnes

Pettersen – Kosberg – Hoel – Risan

Meldal – Rist

Singstad – Krokbø – Nergård

Engvik

 

Mål:

1′ 1 – 0 Risan

29′ 2 – 0 Singstad

38′ 2 – 1 Vikestad

56′ 3 – 1 Engvik

80′ 4 – 1 Hoel

85′ 5 – 1 Rist

 

Bytter:

63′ Meldal ut og Emmanuel inn

78′ Singstad ut og Kviteng inn

 

Gule kort:

36′ Krokbø

55′ Meldal

 

Om kampen:

Det skulle ikke gå så lang tid før vi i blått og gult fikk noe å juble for. Etter ca et minutt slår Risan fra sin høyre side ett innlegg! (det tror mediaavdelingen så bestemt ) inn i boksen tett mot mål. Ballen går over keeper i stanga og lander på rett side av streken. Vi jubler over scoring , men blir et øyeblikk forvirret over linjemann som står oppe  med flagget, er det offside han mener? Nei han bare markerer for at ballen var over linja. Risan hevdet i ettertid at det var et skuddforsøk ettersom han viste at Aspås (CSKs keeper) har for vane å stå litt langt ute i slike situasjoner…… vel vel.

Kort tid etter er Singstad frempå fra motsatt side og banker ballen i «tverra». Engvik kommer på retur men får ikke headet ballen i mål. De første 15 minuttene hadde vi banespillet og tillot ikke CSK å komme på vår banehalvdel. Me litt flaks så kunne vi faktisk ha båre et og to mål til.

Så kommer det en periode der vi lar oss senke tempo i kampen og lar CSK komme inn i kampen. Vi blir alt for utålmodig og lysten til å slå den avgjørende gjennombrudds pasningen. Dette gjør at CSK bryter vårt spill og kommer til endel overganger. Her må vi berømme CSKs Robert Vikestad som en svært god ballbestiller og fordeler. Til tider hadde han tre strindheimspillere rundt seg, men evnet å beholde ballen i laget.

Etter 23 minutter får vi en dobbelsjanse, først etter en corner der det er litt “klabb og babb2 inne i feltet som kunne ha resultert i en scoring, dernest av et langskudd av Meldal som treffer stolperoten og går ut. Vår neste sjanse kommer også etter en corner, der ballen havner hos Krokbø på 6 meter, men han har beholdt ryggsekken på etter påske og ballen farer langt over mål.

2 – 0 scoringen kommer etter 29 minutter da ballen blir satt kontant i mål etter et nydelig plassert skudd fra Singstad. CSK roper på offside på en situasjon før selve scoringen, men dommeren vendte det døve øret til.

Spillet bølger nå frem og tilbake der CSK er på høyde med vårt spill. I det 37 minutt blir de også kronet med en scoring av tidligere nevnte Vikestad som setter et nydelig plassert skudd til side for vår keeper Ansnes.

Lagene går til pause. I garderoben er det helt klart at trenerduoen Pelu og Lønnum ikke er fornøyd med vårt spill, ikke minst med tålmodighet og tempo. Det gis helt klare instrukser for hvordan dette skal rettes opp.

I starten av andre omgang så er CSK klart med på notene og vi får ikke helt til det vi hadde blitt enige om i garderoben. forløsningen kommer i det 56 minutt der Pettersen og Krokbø legger ned et godt stykke arbeid med å gjenvinne ballen og spille opp Engvik som kommer mot keeper og setter ballen i mål slik en spiss skal gjøre det!

Det er også Engvik som står for neste målsjanse i det 67 minutt, men nå er det stolpen som hindrer en scoring etter at Engvik forsøker seg på en “frekkis” med å sette ballen i korthjørnet. Nå er det slik at vi har store deler av spillet der vi er offensive og bryter CSK forsøk på å komme opp på vår banehalvdel (Det er nesten som å se Liverpool spille mot City).

Spikeren i kista kommer med Hoel sin heading og scoring etter corner i det 80 minutt. Rist slår pasningen inn i feltet og Hoel, med sine 190(?) kommer i fart og setter pannebraksen til og ballen farer kontant i mål. Nå er kampen punktert. Rist får gleden av å ødelegge måltipset til mediaavdelingen ved å sette inn 5- 1.

Et meget godt resultat, vi har noe å hente på tålmodighet og balltempo, men nå skal vi glede oss over seieren. Spenningen knyttes nå til hvem vi får i første runde i NM.

 

 

Kommentarer er stengt.