Etter sier mot KIL/Hemne og Charlottenlund var det Steinkjer som var trukket som vår motstander i første runde i NM. Av erfaring viste vi at Steinkjer var en hard nøtt å knekke.

 

Laget:

Kleiven

Larsen – Hoel – Nesje – Risan

Emmanuel – Meldal

Nergård – Krokbø – Kviteng

Engvik

 

Mål:

16’ 0 – 1 Krokbø (straffe)

45’ 1 – 1 Sørkilflå

58’ 2 – 1 Sørkilflå

79’ 3 – 1 Sivertsen (straffe)

83’ 3 – 2 Engvik (straffe)

90’ 4 – 2 Sivertsen

 

Bytter:

35’ Nesje ut og Haugen inn

45’ Emmanuel ut og Rist inn

64’ Kviteng ut og Deltour inn

 

Om kampen:

Vår «stridside» var å ligge kompakt når Steinkjer hadde ball. Derav nekte Steinkjers hurtige angrepsspillere å få løpeballer i store bakrom. Dernest så skulle vi kollektivt angripe ved anledning Steinkjers «balltrilling» i bakre firer for dermed gå i angrep. Denne «stridsideen», eller kampplanen, var vi tro imot hele kampen. Guttene la ned svært god innsats i løpet av de 90 minuttene som kampen varte.

Allerede etter 6 minutter er Kviteng på farten og utfordrer bakre firer og får tak i ball. Fra litt skår vinkel kommer han alene mot keeper. Han forsøker seg på en «frekkis», en tunnel» men keeper slår føttene sammen. Like etter så er det vår egen keeper Kristian som hindrer Steinkjer i å gå opp i ledelsen, da angriperen kommer igjennom på vår venstre side, men Kristian redder mesterlig. Kristian skal virkelig ha skryt for det arbeidet han gjør i dag. Han har en rekke svært gode redninger og ved en rekke anledninger så redder han klare målsjanser #highandlow 😊

Kampen bølger frem og tilbake. Det vi merker er at Steinkjer er som analysen sier hissige på å slå i bakrom der deres hurtige og kraftfulle angepere kan få ballen. Vi evner å stå imot dette presset, gjennom god samhandling og kommunikasjon og en god dose innsats.

Det første målet kommer som en følge av at Engvik på topp jager ball og er inne i 16 meteren da en av de gulkledde måtte ty til ulovligheter, mao straffe. Krokbø er sikker og setter ballen i mål.

Dette tenner Steinkjer som virkelig får ekstra glød i sitt angrepsspill. De er i mange situasjoner det lille ekstra mer aggressive og benytter sin kraftfulle måte å spille på for å bryte våre overganger. Vi kunne muligens vært litt mer tjent med å forsøke å holde i ballen ytterligere. Steinkjer er i denne perioden, frem mot pause, farlige og kommer til en noen muligheter. Men som nevnt, godt forsvarsspill, oppofrelse blant våre og en god keeper hindrer mål. En liten skår i gleden for vår del er at Nesje må byttes ut etter lyskeproblemer.

Like før slutt får endelig Steinkjer hull på byllen og utligner, kjedelig for oss at det skjer like før pause.

Før andre omgang begynner blir Emmanuel byttet ut til fordel for Rist. Naturlig er det et voldsomt trykk mot oss i starten av andre omgang, men vi evner å «ri den av».

Vår første sjanse i andre omgang kommer etter et nydelig innlegg fra Meldal som skrues inn i boksen til Kviteng på bakerste, men keeper får en hånd på ballen. Like etter er det Engvik som skyter, men skuddet går over mål.

Steinkjer går opp i ledelsen i det 58’ ved at en av deres angripere får gå forbi et par av våre spillere og skyter ballen mellom føttene til vår forsvarsspiller Larsen og til side for keeper. Synd at denne kom da, for vi hadde virkelig kontroll på spillet i starten av denne omgangen

Etter hvert så tar Steinkjer over mer av banespillet og vi blir presset litt mer bakover på banen. I det 78’ så øker Steinkjer ledelsen etter av Haugen feller en motspiller innenfor 16 meteren. Men vi gir ikke opp, Meldal er frempå å forsøker et langskudd, men dog ingen ball innenfor stengene.

Vår redusering kommer i det 82‘ da Krokbø blir felt og pånytt blir det blåst straffe, En straffe som Engvik setter. Dette skaper ny giv i laget og vi begynner nå å få troen på en utligning. Vi kommer til en rekke halvsjanser. Samtidig er også Steinkjer giftige. Her skal «Klippen fra Oppdal», Simen Hoel, trekkes frem som eksempel på godt forsvarsspill.

Mot slutten av kampen så er vi nærme, dette gjør at vi også gjør oss sårbare bakover. Sekunder før slutt så kommer Steinkjers Sivertsen gjennom og loober ballen over Kristian og så blåses kampe av.

Vi skal være stolte av denne kampen. Vi kan se oss selv i speilet og si at vi gjorde vårt beste mot et godt Steinkjerlag. Som kollektiv så sto vi frem og kjempet sammen!

Til helgen så er det kamp på Ruta arena, da er det Støren som er motstander. Vel møtt.

Kommentarer er stengt.