Kaptein Sivert Risan har tatt pennen for hånden og skrevet noen velvalgte ord etter helgas tur til Raufoss.

18:00 fredag ettermiddag satte vi oss i bussen med retning vårt hotell i Gjøvik. Denne reisen har vist seg å være en vinneroppskrift for oss. Det handler om å gjenskape de gode opplevelsene. Det er nettopp det vi skal gjøre denne helgen. 00:00 sjekker vi inn på samme hotell som vi bodde på da vi møtte Gjøvik/Lyn i vår, og de fleste husker vel hvordan det gikk. Nå skulle vi spille mot Raufoss 2.

Lørdag:

Vi står opp og spiser frokost sammen som et lag. Helt ypperlig frokostløsning med egg, bacon og alt hva en måtte ønske seg. Spesielt interessant var de nystekte vaflene for undertegnede som ikke skulle spille kamp. Etter frokost var det dødtid, men jøye meg som tiden flyr i godt selskap. Etter at Mads Frengen hadde banket juniora i biljard var det tid for en liten spasertur langs ei forblåst Mjøsa (samme rute som før Gjøvik Lyn). Selv i regnvær og overvann sverget August Rist til sokker i sandaler for å skåne føttene for gnagsår og eventuell slitasje. Kanskje var det nettopp dette som skulle være utslagsgivende senere på dagen. Tilbake på hotellet ventet matchmat, før turen gikk til Nammo Stadion. Fremme ved stadion ønsket værgudene oss velkommen med et skikkelig trøndervær. Alt lå til rette for en god kamp.

Starten av kampen åpnet med mye dueller og ballen gikk frem og tilbake i høyt tempo, før Raufoss tar tak i ting begynner å få et lite overtak. Vi prøver å presse de høyt, men klarer aldri å komme tett nok på de gule Raufosspillerne. Når vi vinner ball var det tut og kjør, og vi får aldri satt det preget på kampen vi ønsker. Raufoss kommer til noen gode skuddmuligheter, men klarer aldri utfordre vår sisteskanse, Robin, som står fjellstøtt mellom stengene. Vi går til pause på stillingen 0-0 med en følelse av at vi må løfte oss til andre omgang.

I det dommeren setter i gang kampen igjen var det et helt annet strindheimlag på banen. Vi tar kontroll i kampen med engang, og står bunnsolid defensivt. Vi vinner ballen, og klarer å holde mer i den. Etterhvert begynner vi å skape små farligheter. Etter 60 minutter får vi frispark på 20 meter. Nevnte August Rist stiller seg opp. Klasker til og lurer ballen gjennom muren, keeperen får en hånd på den, men ballen ruller over linjen og inn i mål, 1-0!

Raufoss måtte nå fremover i banen som gjorde at det virkelig åpnet opp for gode overgangsmuligheter og det skulle vi få. Først kommer Ola alene mot keeper, men klarer ikke overliste sisteskansen til Raufoss. Deretter var det Vetle sin tur, men avslutningen gikk like til side for mål. Mikkel kommer også til et par gode avslutningsmuligheter som stryker stolpen. Etter ikke mindre enn 9 minutter overtid blåser dommeren i fløyta og vi kan nok en gang feire 3 poeng på bortebane. Alt i alt gjør vi en svak første omgang, men andre omgang ligner vi mer på oss selv og vi klarer å avgjøre kampen til vår fordel.

På tur hjem fikk våre fire siste debutanter (Stian Sundby, Fredrik Lund, Torben Halvorsen og Christer Johansen) sunget seg inn i Strindheimfamilien. Selv om enkelte på et tidspunkt lurte på om bussjåføren kjørte med håndbrekket på, skal alle fire ha kred for god innlevelse og innsats.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *