For alle som spiller eller innehar roller i og rundt lag og klubb på Norsk Tipping-liga nivå og nedover har det siden mars 2020 vært 16 blytunge måneder med nedtur etter nedtur og stor frustrasjon over å ikke få lov til å holde på med det som for veldig mange er det viktigste i hverdagen, å spille fotball! Nå ser man endelig et lys i enden av tunnelen, og de siste ukene har man i det minste kunnet bedrive normal trening og spille treningskamper.

A-laget nyter nå en velfortjent liten sommerferie, men førstkommende mandag 12.juli møtes man igjen for oppstart av fellestreninger før det endelig kommer tellende kamper med spill om både cupavansement og 3-poengere igjen. Vi har bedt Simen Hoel og Jørgen Havig om å oppsummere de siste 16 månedene som har gått og deres tanker om den sesongen som venter like rundt hjørnet.

” Det blir først og fremst spennende og morsomt å komme i gang igjen med tellende fotballkamper. 16 måneder er lang tid, og for et lag i 3. divisjon kan det bety store utskiftinger av spillere. For oss har det betydd noen ut og noen inn, og jeg vil si at status på stallen i alle fall ikke er svekket fra da vi spilte sist gang. Det unge laget har blitt eldre, og små juniorer for 16 måneder siden er nå voksne seniorspillere som uten tvil kan hevde seg på laget i 3. divisjon. At snittalderen har gått noe opp, kan komme godt med i kampen for poeng i hver eneste kamp i den kortere sesongen vi står overfor.

Utskiftninger i trenerstaben gjør situasjonen desto mer spennende, men jeg er sikker på at Christian og Jahn Richard vil gjøre en god jobb også underveis i sesongen. Laget har dessuten trent godt, med godt oppmøte hele perioden gjennom, til tross for svært frustrerende tider. Forberedelsene kan derfor sies å være gode, men det er rart hvordan en slik åpning av idretten kan komme brått og overraskende på uansett. Muligens kan det skyldes at det ikke hele tiden har vært så lett å forutse regjeringens avgjørelser gjennom de siste 16 månedene. Det er ingen tvil om at treningshverdagen utenfor sesong sammenlignet med treningshverdagen under sesong er forskjellig – det har blant annet kravet om avstand sørget for. Jeg regner med at det kommer til å smelle godt fremover, og det gir motivasjon. Etter en kort ferie er overskuddet og motivasjonen samlet opp, og laget ser frem til å få hevdet seg i tellende kamper fremover – og håper å se mye folk på Strindheimkamper de neste 3 månedene. Kanskje har fotballen som har blitt spilt de siste 16 månedene minnet oss på nettopp hvor viktig det er med god støtte i ryggen.

Heia Strindheim! Simen ”

” Etter en liten ferie kribler det enormt i beina etter å få komme i gang med kamper igjen. Selv ble jeg tatt opp i A-stallen i begynnelsen av koronaperioden, og har derfor ikke fått spilt en tellende kamp for laget enda. 16 måneder har vært nok av tid til å bli godt kjent med gutta, og de har tatt meg strålende imot fra begynnelsen av. Tida som har gått har vært frustrerende for mange av oss, da regler og anbefalinger ikke har hengt helt på greip til tider. For min egen del har jeg vært heldig å få spille kamper med juniorlaget, og vi vant blant annet vårsesongen i en tøff pulje med lag. Selv om perioden har vært frustrerende, har vi trent godt og hatt bra oppmøte på hver eneste trening. Dette sier mye om miljøet og moralen som finnes i laget, og jeg er sikker på at kameratskapet vi har vil hjelpe oss stort i kampene som kommer. Nå er fokuset rettet mot sommeren og høsten, og jeg gleder meg veldig til å ta på A-lags trøya for første gang i en tellende kamp. Forhåpentligvis vil det tikke inn 3-poengere til gutta i blått og gult. Samtidig hadde et lite cupeventyr vært utrolig gøy å få oppleve.

Sees på Myra, heia Strindheim! Jørgen ”

Gutta starter med fellestreninger igjen mandag 12.juli, og allerede lørdag 17.juli vil det være mulig å se laget i aksjon når Tiller kommer på besøk til RUTA Arena. Treningskampen starter kl 13:00.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *