I dag møtte vi serielederen i  vår avdeling, Spjelkavik. Vinner vi kampen 2 – 1, selv om vi må spille store deler av kampen med 10 mann!

Gledelig er også at så mange fant veien til RUTA Arena for å se det som ble en spennende kamp!

Vi må samtidig benytte anledningen til å gratulere assistenttrener Jahn Richard Johnsen med dagen!

MEN viktigst av alt var viktige tre poeng i kampen om opprykk.

Laget:

Ola H. Lervik

Sivert F. Risan – Noah H. Knoff – Andreas Østeraas – Sindre Greiff

Jørgen Havig – Fredrik Lund – Joachim K. Solem

Vetle W. Wenaas – Patrick J. Strand – August Rist

Bytter:

59′ Ola  Brustad inn og August Rist inn

82′ Nikolai Skaue inn og Patrick Strand ut

Kort til Strindheim:

22′ Rødt kort Jørgen Havig

40′ Andreas Østeraas

Mål:

34′ Patrick Strand 1 – 0

73′ Vetle W. Wenaas 2 – 0

90′ Simon Vågnes 2 – 1

 

Om kampen:

Vi forventet et bortelag som pumpet ballen bak vår forsvarsrekke, lange innkast og døballer som ville ende opp med kamp i vår boks. Det fikk vi også, men de fikk ikke uttelling for dette i denne kampen.

I starten av kampen blir vi presset bakover av et offensivt Spjelkavik. De får et mål annullert for offside tidlig i omgangen. Etter 23 minutter får Jørgen Havig rødt kort fra dommeren, etter en takling som vurderes. Da ble det tidlig dusj for Jørgen. Det var mange ristende hoder på RUTA Arena til denne vurderingen foretatt av mannen i sort, men vi får ikke gjort noe med det. Trener Steen gikk fremfor som et godt eksempel og mante til ro i rekkene og fortsatt tro på egne ferdigheter.

 

En skulle nå tro at bortelaget skulle valse over våre gutter, men pussig nok så var det som om guttene i blått fikk ekstra energi av Jørgens tidlig innmarsj. Det ble lagt om til 4- 4- 1 noe som medførte knallhard jobbing av våre utvalgte. Uttellingen får vi etter 35 minutter da Patrick curler et frispark rundt muren og i mål. Da kom vi til de viktige neste fem minuttene i alle fotballkamper etter scoring. Vi klarte å stå det av selv om Spjelkavik fikk frispark etter 37 minutter fra 20 meter, men hva gjør det når keeper Lervik får slått den til corner.

Andre omgang blir preget at jevnt spill der ingen av lagene kommer til de store sjansene og spillet bølger frem og tilbake i en kamp for å befeste et offensivt press. Vi evner meget godt å bevege oss sideveis når Spjelkavik søker å spille gjennom vårt midtbaneledd eller via våre “flanker”. Spjelkavik har mye ball, men er tannløse, med unntak av en sjanse i 67 minutt der nok engang keeper Lervik redder mesterlig.

Så går det som det må gå, vi scorer. Vetle Wenaas kommer seg gjennom bortelagets forsvar og setter ballen til side for keeper til stor jubel for de fremmøtte på RUTA Arena.

Vi evner å holde stand, selv om Spjelkavik kaster det de har fremover, uten egentlig å imponere. De får et trøstemål like før dommeren blåser for kampslutt. Spillere, trenere, støtteapparat og publikum, 212 i antall!, kunne slippe jubelen løs.

Vi skal kose oss litt med denne karamellen, men vi kan ikke hvile på laurbærene enda. Til neste helg skal vi møte Volda borte.

Nå får Steen og resten av trenerteamet sørge for fullt fokus på trening den neste uken. Vi er et godt stykke på vei, men ikke i MÅL!

Uansett gratulerer til dere alle som var tilstede på RUTA Arena!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *