Surt og kaldt høstvær til tross – i dag viste spillerne innsats og ferdigheter som varmet de nesten 200 tilreisendes fotballhjerter. I flere uker har vi sett fram til denne toppkampen på Ruta Arena mellom Strindheim og NTNUI, og etter at begge lag har vunnet alt etter ferien var utgangspunktet á poeng og kamp om serieledelsen. Med et tungt 4-1 tap på vårsesongen å se tilbake på var det i dag klart for revansje. Et slikt utgangspunkt kan slå ut på mange måter, men i dag viste hele laget karakter og styrke i måten vi fremstod.

Vi startet med følgende lag:

Robin Hjelseth

Henning Larsen – Simen Hoel – Fredrik Kosberg – Sivert Risan

August Rist – Mikkel Nergård

Sondre Kviteng – Andreas Krokbø – Martin Risan

Ferdinand Takyi

Mål:
70’ 1-0: August Rist (Martin Risan)
91’ 2-0: Ferdinand Takyi

Bytter:
51’ Stian Torgersen inn for Andreas Krokbø
55’ Mantas Petruska inn for Sondre Kviteng
70’ Ola Brustad inn for August Rist
86’ Erlend Flaten inn for Sivert Risan
91’ Martin Engvik inn for Ferdinand Takyi

Det var en flott ramme for fotballkamp denne lørdagen med mange tilreisende og god stemning på tribunen. Og for en kamp det ble. Allerede fra start var det klart at her var det to lag som skulle kjempe hardt, krige og forsøke på å spille fin fotball. Etter en intens start på kampen kommer vi til den første store sjansen. Mikkel, som hadde en strålende dag på jobben i dag, bryter flott og spiller Martin som på en touch spiller videre til Sondre. Skuddet reddes av keeper, og på returen går skuddet fra god posisjon over mål. Herfra og ut var det vi som tok grep om omgangen.

Første omgang ble en festforestilling. Bakfra utstrålte en bunnsolid trygghet helt fra Robin i målet som hadde dratt fram silkefoten for anledningen og satte i gang oppspillene med stødige pasninger hele kampen. Midtstopperne med Simen og Kosberg hadde full kontroll på alt som måtte komme og strødte om seg med oppspill og crossere. På backene var vi ivrige til å spille fremover og støtte de lengre fram i banen. Mikkel og August fikk gjøre det de er best på, de hadde mye ball og dirigerte spillet fra sine posisjoner. Framover i banen rullet vi opp angrep etter angrep. Det var variasjon, trykk, detaljer og kreativitet. Krokbø var farlig frempå flere ganger, Martin og Kviteng var kontinuerlige uromomenter på sine kanter, og Ferdinand på topp var en bauta som var flink til å holde på ball og en stadig trussel.

Etter 12 minutter kommer den andre virkelig store sjansen da Ferdinand fyrer av fra 18 meter. Keeper gir retur, og der er en våken Krokbø frampå, men avslutningen går dessverre midt på en god NTNUI-keeper. Vi fortsetter å komme til halvsjanser etter dette uten uttelling. NTNUI sin eneste sjanse i omgangen kommer etter en drøy halvtime når vi spiller på oss et stygt brudd på midten, og de forsøker en chip over Robin som står langt ute, men han får avverget. På den påfølgende corneren er Robin fint oppe og plukker i feltet, og vi får se en vakker contring hvor kun målet mangler. Det går fort framover på vår venstre, før Martin spilles fint fram på høyre. Han avslutter, men keeper får en tå på ballen og skuddet går i stolpen. Etter dette får vi to cornere på rad hvor Sivert, målkåt som alltid, header, men ikke uttelling der heller. Etter en velspilt omgang går vi likevel til pause på stillingen 0-0. Det er lett å få en psykisk knekk av dette, men de som måtte være bekymret hadde ingen grunn til å uroe seg.

Etter pause stod nemlig Strindheim frem på samme måte som i første omgang – her var det aldri snakk om å slakke på gassen! NTNUI kom imidlertid ut av startblokka med litt mer krutt i støvlene, og det var en jevn og tidvis amper start på omgangen med flere tøffe dueller. På dette punktet fikk vi kjørt oss litt i forrige kamp, men gutta har hevet seg og stod i krigen da det trengtes. Etter en urolig start kjempet vi igjen kampen inn i vårt spor. Etter 50 minutter kommer Torgersen inn for Krokbø, og vi får se gode gamle Torgersen som han har fremstått i mange kamper tidligere. Uredd, kraftfull og med en enorm vinnervilje hjelper han til å vinne midtbanekrigen, mens August flyttes fram et ledd. Dette ser ut til å være et strålende trekk fra John på siden, for igjen setter vi fart på angrepene. Mantas kommer inn for Kviteng fem minutter etterpå, og bidrar med god fart og teknikk på høyresiden. Vi får se innlegg, stikkere og skudd som truer NTNUI-målet, men det tar lang tid før vi får lønn for strevet.

Så – etter 70 minutter – skjer det vi har ventet på. August fra sin fremskutte posisjon får ballen fra Martin på 16 meter, kjører en liten kropsfinte som sender NTNUI-forsvareren vekk, og triller ballen iskalt inn mellom beina på keeper.  For et mål! Feiringen leverer også til topp score, og både laget og de tilreisende jubler for den forløsende scoringen. August tas av banen rett etterpå, og Ola kommer inn og får debuten sin på off-midt.

De neste 20 minuttene skulle vise seg å bli ulidelig spennende. NTNUI gjør en god innsats for å omstille til å jakte utlikningen, og vi kommer inn i en fase med mange dueller. De tilreisende får se et hardtarbeidende Strindheim som tar krigen og kjemper heroisk. Spenningen er til å ta og føle på, og twitteransvarlig på tribunen er så spent at han ikke legger merke til at han twitrer om kampen fra feil konto. NTNUI kommer til et par store sjanser, blant annet med et skudd fra 10 meter etter en lur frisparkvariant, men Sivert får blokkert skuddet. Han blir liggende litt, men her skal det kjempes til siste slutt. Vi får også et par kjempesjanser på contring, og ett minutt på overtid sitter spikeren i kista. Ferdinand snapper en ball i bakre ledd hos NTNUI, fører framover, og setter kula iskaldt i mål. Det er full jubel, og kampen ender 2-0.

I dag er det godt å være en del av Strindheim Toppfotball. Vi leverer en god prestasjon mot et godt lag, og skaffer en luke på tre poeng på toppen av tabellen. Nå gjenstår 5 kamper av årets fjerdedivisjon, og det er fortsatt mange poeng som skal hentes. Denne dagen feires, men neste uke gjelder det samme som alltid. Jobben skal gjøres på trening, også er vi klare for å fremstå på samme måte i hver kamp fram til serien er slutt. Heia Strindheim!

Kommentarer er stengt.