I skriven stund er det noen dager siden vårsesongen tok slutt etter et smertelig tap borte mot KIL/Hemne. Ja, faktisk så har vi ikke evnet å stå løpet helt ut i slutten av denne vårsesongen.

I nest siste vårkamp spilte uavgjort borte mot Meldal. En kamp som vi på papiret burde vinne. Men det bare beviser at kamper skal også spilles. Meldal evner å kjempe oss ut av vår spillestil og vi lar oss begynne å spille en type fotball som vi normalt ikke gjør.

I siste kamp møter vi KIL /Hemne borte. Et lag som vi møtte tidlig i sesongen ifm kvalifisering til NM. Fra denne kampen hadde vi bare gode minner. Den endte med seier 4-1. Men nå roter det vi det selv til ved å la bokstavelig talt de grønne og hvite få spasere inn to mål i starten av første omgang. Vi evner å summe oss og komme i gang med vårt eget spill og kommer oss ajour med KIL/Hemne med to fine scoringer av Korkbø. I andre omgang så går hjemmelaget opp i ledelsen med en scoring direkte fra corner. Dette gir hjemmelaget «blod på tann» og vi blir desto mer passive. Vi fikk det ikke helt til. Det ender med tap 2-5. Det er nok et resultat som spillermessig lyver, men ballen ble hentet ut av målene fem ganger for vår del.

 

Nok om de siste kampene. Hva har så sesongen så langt brakt oss?

Det første er svaret er vel enkelt, vi leder divisjonen, dog på poeng. Vi har scoret 51 mål så langt i sesongen, et snitt på 4,6 pr kamp! Det er hele 15 mål mer enn NTNUI som er nr to lag i vår avdeling.

På de offisielle sidene til Fotballforbundet står Marting Engvik oppført med 11 mål, tett fulgt av Sondre Kviteng og Stian Nyhus med 10 mål og vi tar med Andreas Krokbø med 9 mål. Derav drar vi den slutning at vi har noen målsugne angripere i laget.

Når det gjelder det fineste målet som er scoret så vil nok vår visekaptein Sivert Falle Risan hevde at hans bortemål mot Røros klart aspirer til årets mål i avdelingen. Han hevder her at han faktisk har kilder lokalt, NEA Radio, på Røros som fremhevet denne scoringen: « Etter halvtimen fikk vi se en perle av et skudd fra 25 meter som satt klistret i krysset – dagens flotteste scoring og 2-1 til gjestene». Mediaavdelingen benyttet følgende ord i kampreferatet fra denne kampen: «…En klarering fra hjemmelaget daler ned mot en Sivert Risan som står på ca 30 meter … Risan prøver lykken og banker ballen i krysset på hel volley, og så nesten ikke ut til å tro det selv når ballen lå i nettet. En helt fantastisk scoring» Vel vi får vente å se om det er noen som kan utfordre denne prestasjonen til høsten.

(Foto: Arbeidetsrett.no)

Når det gjelder gule kort så har vår offensive midtbanespiller Andreas Krokbø blitt tildelt tre stykk med Erland Meldal en god nummer to med to gule. Ingen røde kort så det er vi fornøyd med.

Vi har spillere som har kommet og gått i løpet av våren. Spesielt takknemlige er vi overfor Daniel Singstad og Johan Ansnes for mange års tjeneste i den blå og gule drakten. Vi har også hatt noen debutanter fra våre yngre rekker som har fått prøvd seg i løpet av vårsesongen. Her kan trekker vi frem Marius Rosvold, Mathias Moe Heggem og Trym Haug. Vi regner med å se mere til disse og sikkert andre av våre juniorspillere på seniornivå. Samtidig har vi signert en spennende spiller, Ferdinand Takyi, som vi er meget spente på når han forhåpentligvis er klar til august.

Vi må også vie noen ord til de som står bak laget. Først våre sponsorer som gjør det mulig for oss å holde på med det vi liker best. Oppmennene Mads Frengen og Stig Morten Elverum har stått på for å legge forholdene til rette. Ikke bare sørge for at baller og drakter er tilgjengelige og klargjorte, men de startet vårsesongen med å male opp garderoben samt sørge for at atmosfæren fikk et klart Strindheimpreg. Samtidig så er det de som legger forholdene til rette på våre hjemmekamper på RUTA Arena, i særdeleshet Liv Nesje, Anette Bergo og Mona Falle. Til slutt må vi ikke glemme vår egen nestor i Strindheim sammenheng, Svein Kaare, eller bare «Kokken» på folkemunne for alt engasjement og god mat i mange anledninger. En stor takk til alle disse!

Hovedtrener John Pelu oppsummerer sesongen så langt på følgende vis: « Før sesongstart satte vi oss som mål å rykke opp denne sesongen. Vi har helt siden første serierunde ledet avdelingen, selv om vi nå deler plassen med NTNUI. Vi er ubeseiret på hjemmebane og har her scoret mange mål. Vi satte oss som ambisjon å gjøre RUTA Arena til en «Strindheimbastion».

Videre har vi et ungt lag der mange spillere i junioralder har fått etablert seg på seniornivå. Vi har også benyttet kampene til å utvikle spillere som fra våre juniorlag. På den andre siden så savner vi erfarenhet og rutine i enkelte kamper. Fredrik Kosberg har vært til skadet og fraværende i viktige kamper, og mot slutten av våren så har også Henning Larsen vært borte. Fraværet av disse to merkes i en slik ung stall. Samtidig har to spillere forlatt oss i løpet av sesongen. Både Daniel Singstad og Johan Ansnes er to spillere som jeg gjerne skulle hatt i troppen fremover, en stor takk til deres innsats og bidrag. Samtidig så håper jeg at våre langtidsskade spillere, Erlend Flaten og Vegard Pedersen, blir spilleklare for høstens kampen. Jeg har stor tro på at vi skal nå vår målsetning om opprykk. God sommer.»

Vi sees til høstsesongen!

#heiastrindheim

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *