Onsdag var Strindheim Toppfotball i møte med Kulturminister Abid Raja for å diskutere situasjonen for både topp og breddefotballen. På møtet var også Tove Moe Dyrhaug; daglig leder for RBK, Ragnar Slettestøl og Malin Engen; representanter for RBK kvinner, Erling Loe; venstrepolitiker. Strindheim Toppfotball stilte med kaptein Sivert Falle Risan fra A-laget.
For Strindheim var det viktig å få fram hvilke konsekvenser det får når unge spillere ikke får spille fotball og hva som skal til for å få hele bredden i gang.
Strindheim fikk formidlet bekymringen rundt at unge spillere ikke får trene og spille kamper. Mange unge spillere bruker A-lag i breddefotballen som et springbrett for å nå høyere nivå i sin fotballkarriere. Når en hel sesong blir spolert, er det mange drømmer som blir knust. Noen mister motivasjonen og finner på andre ting i stedet. De snakket om ungdom som skulle ha reist til Molde, Ålesund og Volda på bortekamper, men som nå finner andre arenaer for sosialisering i helgene. Strindheim fikk også formidlet hvordan fotballen fungerer i bredden, hvor kort eller langt de må reise på bortekamper og at toppfotballen i Norge er avhengig av bredden. Strindheim har levert flere spillere til Rosenborg, Ranheim og Stjørdals Blink.
Strindheim opplevde at møtet var fint og konstruktivt. Kulturministeren, Abid Raja, lyttet til det Strindheim hadde å komme med, og han skal ta med dette videre i møtet som er satt opp 10. august. Selv om møtet opplevdes positivt, har ikke Strindheim noe håp om å framskynde prosessen med åpning av bredden, men vi håper at den ikke blir ytterligere utsatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *