Strindheim Toppfotball har ambisjon om blant annet å være en utviklingsklubb for unge spillere. Klubben er stolte over de spillerne som tar steg opp enten i høyere divisjoner eller på høyere nivå i klubben. Andreas Økland kom til klubben vinteren 2015 fra Utleira. Han har tatt steget fra junior, via til rekrutt til nå å være en av spillerne i stallen til John Pelu.

Vi som har sett Økland på banen har hatt glede av hans overblikk, drible egenskaper og hardt arbeidende kvaliteter på trening og i kamp. Dette borger for at Andreas får muligheten til å svare på noen spørsmål.

 

Gratulerer med plass i A-lagstallen Andreas. Hvordan var det å få meldingen om plass i A-lagsstallen?

Tusen takk! Det var selvsagt veldig artig, i og med at dette er noe jeg har jobbet mot siden jeg kom til klubben. Samtidig var det en bekreftelse, som gjør at jeg kan senke skuldrene litt og ta med meg selvtilliten en slik beskjed gir. Det betyr likevel ikke at jeg kan slappe av, for nå er selvfølgelig neste naturlige mål å spille seg inn i 11’ern.

 

Hvordan har sesong forberedelsene med laget vært så langt?

For min egen del har oppkjøringsperioden så langt vært relativt tung, da jeg i tillegg til fotballen i Strindheim spiller futsal for Utleira og går toppidrett fotball på skolen. Jeg tror likevel det har vært en fordel, da jeg har fått mange treninger med høy kvalitet og impulser fra flere hold.

 

Hva mener du selv er dine styrker og svakheter som fotballspiller.

Som du nevner selv vil jeg nok trekke frem basisferdigheter, overblikk og utholdenheten min som mine største styrker på fotballbanen. Men med min foreløpig beskjedne høyde og kroppsbygning hender det at jeg kommer litt til kort i duellspillet som kreves i voksenfotballen.

 

Du har nå vært i klubben i ca to år, hva er det som skiller Strindheim fra Utleira?

Først og fremst må jeg sende et stort takk til Utleira, hvor jeg har spilt i nesten 10 år, og fått muligheten til å utviklet meg helt fra jeg begynte med fotball og frem til junioralder. Hovedforskjellen på Utleira kontra Strindheim er tilbudet for seniorfotball, som også ble utslagsgivende for valget mitt da Strindheim tok kontakt.

 

Vi takker Andreas for sine betraktninger og ønsker ham og laget lykke til i sesongen.

Kommentarer er stengt.