En litt annerledes hverdag preger hele samfunnet om dagen, og det som så langt har vært en meget god treningsvinter for A-laget ble brått satt litt på pause. Vi har spurt om å få kaptein Sivert Risan sine vurderinger og tanker om det som har foregått på treningsfeltet siden oppstarten tidlig i januar og hvilke forventninger og målsetninger han har for den sesongen som forhåpentligvis vil komme i gang på et eller annet tidspunkt.

Treningsvinteren så langt:

Den 6. januar møttes en svært sulten tropp for å komme i gang med sesongoppkjøringen. Den første måneden ble brukt til å komme i gang med ball igjen, samt å legge et fysisk grunnlag for den kommende sesongen. I februar kom vi i gang med treningskamper. Vi har til nå vunnet samtlige treningskamper mot Trygg/Lade, Tynset, Tiller og Nardo. Mange har fått spilletid og vi har fått vist at vi tar med oss en god bredde inn i 2020 sesongen.

Status april 2020 kontra april 2019:

For nøyaktig ett år siden var vi et ungt nyopprykket lag som var usikker på hvordan vi sto nivåmessig mot de andre lagene i Norsk Tipping-ligaen. Etter å ha feid gjennom 4. divisjon året før var NT-ligaen et helt annet nivå. Vi hadde flere nye spillere og trengte tid på å finne sammen og lære hverandre å kjenne. Vårsesongen bar preg av dette. Vi presterte ustabilt, kunne slå hvem som helst og tape kamper vi dominerte. Etter å fått brukt sommeren godt og gruppen forstod at dersom man slipper seg ett hakk ned taper man mot hvem som helst i denne avdelingen, begynte vi virkelig å få sving på sakene. Høstsesongen klarte vi å vippe kamper i vår favør og fant en flott flyt helt til vi stod igjen på 2.plass bak suverene RBK2.

Til årets sesong har vi klart å beholde stammen i laget, alle har blitt ett år eldre, fått litt mer erfaring og forhåpentligvis blitt litt bedre. I tillegg har det blitt supplert med noen nye fjes som har vært med på å løfte nivået ytterligere. Trenerteamet er utvidet, og ny kompetanse har kommet inn. For meg har det beste tegnet de siste månedene vært iveren i gruppen etter å hele tiden bli en bedre versjon av seg selv for å kunne prestere best mulig sammen som et lag. Det er for meg ingen tvil om at vi føler oss og har vært sterkere i januar/februar/mars 2020 enn på samme tid i fjor.

Hvordan han holder seg i gang gjennom denne ufrivillige pausen:

Det som allerede i Norge er en svært lang sesongoppkjøring har blitt betraktelig lengre, noe som er fullt forståelig. Pausen har gjort at jeg har fått enda bedre tid til trening, som igjen har ført til at jeg har fått trent godt. Det har naturligvis ikke blitt like mye spesifikk fotballtrening som jeg er vant med, men mye fysisk trening i form av løping og styrke. Har dog fått benyttet muligheten til å legge inn noen touch på ballen de få timene det er snøfri asfalt eller plen før himmelens sluser åpner seg og serverer et skikkelig snødrev. Det finnes viktigere ting enn fotball i slike tider. Det er likevel ikke noe å legge skjul på at det kribler noe folljgæli i beina etter å kunne komme i gang igjen, og sist men ikke minst kunne se lagkameratene igjen.

Litt om ambisjoner for 2020-sesongen:

Uansett hvordan årets sesong blir seende ut håper jeg at vi kan vise at vi har blitt enda litt bedre enn i fjor. Både for spillergruppen og trenerteamet ville det vært en god bekreftelse på at arbeidet vi legger ned hver uke på trening lønner seg. Om vi ser på tabellen og skal gjøre det bedre enn i fjor er det opprykk som gjelder. Jeg regner med at flere lag har tatt nye steg gjennom vinteren og fått inn forsterkninger som kan løfte laget. Klarer vi å videreføre den gode høstsesongen og prestere stabilt gjennom hele 2020-sesongen blir vi helt klart å regne med.

Heia Strindheim!

Ett svar til “Kapteinen oppsummerer”

  1. Arngrim Søpstad sier:

    Dette ser bra ut . Jeg har ikke sett dere enda i år . Men i fjor virket dere litt uorganisert . Spilte mye en og en og tilfeldig angreps og forsvarsmønster . Men æ skjer at dokker har mye fotball kunnskaper innabords . Har snakket med en som har sett dere i år som forteller om ett mere strukturert lag .
    Artig og sjå når sesongen engang kommer igang .
    238 kamper for klubben fra 1961 til 1973

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *