Johan Ansnes har etter 3 år i Strindheim bestemt seg for å flytte til Oslo for studier. Johan kom til Strindheim fra Oppdal i 2015, og har i løpet av de siste tre årene lagt ned en enorm innsats for klubben både på og utenfor banen. Johan er en fantastisk dedikert ung mann som har hatt en meget fin utvikling gjennom sine år i Strindheim. Men alt har sin tid, og nå er tiden inne for videre studier og en hverdag uten trening på Myra for Johan. Vi har tatt en liten prat med Johan om hans tid i Strindheim.

– 2018-sesongen er halvspilt, og vi tar sommerferie på toppen av tabellen. Hvordan vil du oppsummere vårsesongen, både for din egen del og for laget sin del?

Vårsesongen har vært veldig bra, med noen få unntak. Mange mål og angrepsvillig fotball hele sesongen, noe som har gått litt utover det defensive spillet som har ført til at vi har sluppet inn litt mange mål. Og kanskje noen litt enkle mål. For min egen del har dette vært et irritasjonsmoment gjennom hele vårsesongen at nullen bakover aldri kom. Men selv om den aldri kom er jeg selv fornøyd med hva jeg har fått ut av vårsesongen. Det har vært veldig utviklende og spille for Strindheim denne våren med tanke på at jeg har utviklet spillet mitt med beina og evnen til å være konsentrert, ettersom jeg i enkelte omganger bare rører ballen tre ganger. Så alt i alt har vårsesongen vært en opptur for både meg og laget. Det har vært god stemning hele veien og vi har hatt en god utvikling fra vi startet i vinter.

– Hva er dine tanker rundt siste halvdel av sesongen?

Før siste halvdel av sesongen har vi satt oss i en veldig god posisjon. En posisjon jeg tror vi kommer til å beholde når sesongen er ferdigspilt. Utfordringen blir å holde fokus i hver eneste match uansett om vi skal spill mot Støren eller Kvik. Samtidig må vi være like flink til å opprettholde nivået på treningene som vi har vært i vår så vi hele tiden utvikler oss. Om vi senker oss et par hakk ser vi at forskjellen ikke er alt for stor fra oss til de andre lagene i avdelingen. Men gjør vi jobben vil andre halvdel bli like god som første.

– Du kom til Strindheim i 2015 Johan, og er med det en av de fra dagens stall som har lengst fartstid i klubben. Hva sitter du igjen med etter disse årene?

Etter tre år i klubben sitter jeg igjen med mange fantastiske opplevelser, noen nedturer og en god utvikling som fotballspiller. Det som 15-åring være med a-laget på kamp var stort. Sammen med det å møte Rosenborg er nok dette et av de beste minnene jeg har fra klubben. Ellers sitter også måten jeg ble tatt i mot igjen som et godt minne. Den største nedturen kom i fjor. Når resultatene pekte litt feil vei og jeg selv var ute med skade. Det å være skadet når det gikk så dårlig med laget var frustrerende. Men alt i alt har det vært tre fantastiske år.– Du har nå spilt din siste kamp for Strindheim i denne omgang. Hvor går ferden videre?

Nå som jeg er ferdig (for denne gang) i Strindheim flytter jeg til Oslo for å studere på NIH. Når det gjelder klubb er ikke dette helt klart ennå, men jeg har et lite håp om at vi kan komme i samme avdeling neste sesong slik at jeg kan få et gjensyn med Myra.

– Er det noen spesielle personer som har betydd litt ekstra for deg som du ønsker å trekke frem etter 3 år i Strindheimdrakta?

Etter tre år i klubben ønsker jeg særlig å takke John og Andre Vikaune. Det er de to trenerne jeg har hatt mest med å gjøre. Måten de tok meg i mot på var fantastisk, og gjorde det trygt. Det at John turte allerede i min første uke i klubben å ta meg med på a-trening var en stor inspirasjon for meg. Men jeg må også takke Knut Olav som har fulgt meg opp ekstra godt som keepertrener. Ellers syns jeg at alle trenerne jeg har hatt i Strindheim har vært veldig dyktige og trivelige folk.

– Hver sommer er det spillere som søker nye utfordringer og nye miljø rundt omkring. Hva er det som gjør Strindheim så spesiell, og hvorfor bør gode, ambisiøse spillere eventuelt vurdere Strindheim dersom de er på utikk etter ny klubb?

Det aller beste med Strindheim er garderoben. Det er en veldig inkluderende gjeng som tar vare på alle. Dette gjør at du bare må trives noe som jeg mener er en suksessfaktor. Ellers vil jeg anbefale Strindheim fordi vi har veldig flinke trenere som står for en utviklende fotball, og veldig flinke folk i og rundt klubben som legger godt til rette for at vi spillere skal prestere best mulig ute på banen.

– Hva kommer du til å savne mest av alt når du nå tar fatt på en ny hverdag som ikke består av å møte gutta på trening på Myra hver dag?

Det jeg selv kommer til å savne mest fra hverdagen på Myra er garderoben. Det å snakke tull med gutta før og etter trening. Men jeg vil også savne det å trene med mange av mine beste kompiser. Men jeg kjenner at jeg kommer til å savne hele klubben og alle folkene i rundt som har gjort det til tre fantastiske år.

– Helt tilslutt Johan, er det noe du ønsker å si til spillergruppa og støtteapparatet før du tar turen til Oslo?

Stå på videre alle sammen! Fortsett å gjør den gode jobben som dere gjør, så møtes vi forhåpentligvis til duell i 3.divisjon neste sesong. Heia Strindheim!

Hovedtrener John Pelu har følgende å si om Johan Ansnes etter å ha jobbet med han de siste årene:

– Johan har vært en fantastisk spiller å jobbe med. Han er lojal, ærlig, disiplinert, ydmyk og hardtarbeidende keeper. Han er alltid på trening, selv om han ikke kan bidra på feltet. Johan er også alltid positiv og støttende mot alle andre, og han vil absolutt bli savnet.

Styret, mediaavdelingen og alle andre med roller i Strindheim Fotball ønsker å takke deg Johan for fantastisk innsats for klubben, og ønsker deg masse lykke til videre med både studier og fotball. Du er en av oss!

Kommentarer er stengt.