Listen over spillere som tar steget fra Strindheim og opp til et høyere nivå i Ranheim begynner å bli lang. Før sesongstart i år var det keeper Magnus Rønnekleiv Lenes og Andreas Rye som tok steget videre, og nå er det altså Joachim Olufsen sin tur. Joachim har siden han kom til Strindheim sommeren 2015 vært en sentral brikke på Strindheim’s A-lag, og etter å ha trent med Ranheim regelmessig nå i høst kommer det ikke som noen overraskelse på oss at han er ønsket med videre i Ranheim.

Joachim Olufsen har i følge fotball.no sin statistikk notert seg for 39 kamper og 11 mål for Strindheim’s A-lag.

Vi i Strindheim er stolte av at våre spillere i løpet av sin tid i klubben utvikler seg til å nå et nivå som gjør de attraktive og aktuelle for klubber på de øverste nivåene i norsk fotball. Det viser, til tross for varierende sportslige resultater de siste årene at det gjøres noe riktig også.

Dette sier Joachim selv om overgangen til Ranheim og om sin tid i Strindheim:

– Tida mi i Strindheim har vært fantastisk og jeg har trivdes veldig godt under John og Knut Olav. Her har jeg fått muligheten til å spille på det jeg er god på, og det har gjort at jeg har tatt steg føler jeg. Det er selvfølgelig veldig trist at det ble som det ble i år uten at jeg vil gå noe mere inn på det, men jeg har trua på at vi raskt finner veien tilbake opp igjen! Gruppa og garderobekulturen i Strindheim er det ingenting å si noe på. Det er en helt fantastisk gjeng med en god mix av tullinger, så det blir litt vemodig å ikke omgås de hver dag. For min egen del er jeg klar for nye utfordringer nå og skal gjøre mitt beste for å bidra for RIL og utvikle meg videre som spiller.

Joachim Olufsen, her i aksjon mot Stjørdals/Blink

Daglig leder i Ranheim, Frank Lidahl har følgende å si om deres nyeste tilvekst og om samarbeidet mellom klubbene:

– Vi ser på Joachim som en spennende utfordrer med et klart potensial for å lykkes i toppfotballen.
Han kan bekle flere roller, men i Ranheim ønsker vi å dyrke han som flankespiller. Han er en av mange som viser at karrieren egentlig begynner når du er ferdig med junioralder. Det handler om å vise karakter, stå i utvikling i 2. og 3.divisjon og være opptatt av utvikling over tid. Muligheten i toppfotballen kommer like gjerne når du er rundt 23 år, vi i Ranheim gleder oss over å få Joachim med på laget.

– Strindheim er en fantastisk samarbeidspartner for Ranheim på flere måter og vi snakker meget godt sammen på ledernivå. I eksempelet Joachim har vi gjennom året sørget for at spilleren selv har fått ekstra stimuli gjennom å hospitere regelmessig med Ranheim og samtidig spilt en viktig rolle for Strindheim. Jeg tror veldig på et tett samspill mellom klubbene der vi kan finne vinn-vinn i nuet på veien mot det tidspunktet en overgang blir naturlig av seg selv. I motsatt fall kunne Joachim forsvunnet fra Strindheim før sesongen 2017.

Lidahl mener også at unge spillere i Strindheim tiltross for nedrykket ikke nødvendigvis bør ha hastverk med å se seg om etter andre klubber:

– I A-troppen til Ranheim nå er det 9 spillere som på et eller annet tidspunkt har vært innom Strindheim på veien mot toppfotball. Det forteller om en klubb som tar utvikling på alvor og som er et utviklingsmiljø godt som noen. Selv om Strindheim i 2018 spiller i 4.div mener jeg ingen av klubbens unge spillere skal stresse og tenke at det er viktigere å være i en annen klubb. Strindheim har en sterk historie og jeg er sikker på at unge spillere får et helt rett tilbud i Strindheim i 2018, og at det er et rett trappetrinn på veien mot noe større i neste omgang. Vi ser etter spillere med karakter som viser at de klarer å stå i det over tid, det kan like gjerne være spillere med potensial i 4.div som i 2.div, det handler i stor grad om hva du selv legger i potten hver dag gjennom året.

Vi takker Joachim for hans bidrag i Strindheimdrakta og ønsker han masse lykke til videre med nye utfordringer!

Kommentarer er stengt.