Sent onsdag kveld kom bekreftelsen; Alexander Sørloth (bilde www.cpfc.co.uk) har signert en 4,5 årskontrakt med Crystal Palace i Premier League! Etter 6 fantastiske måneder i den danske klubben FC Midtjylland hvor han står igjen med 15 mål og 9 assist på 26 kamper ble han altså i går tidenes dyreste solgte fotballspiller fra dansk fotball.

 

Alexander er født i 1995 og er en ekte Strindheimgutt. Sammen med flere av våre nåværende Strindheimspillere gikk han gradene i Strindheim, deltok på programmet hos vår samarbeidspartner gjennom flere år Coerver Coaching og kjempet om mål hver lørdag og søndag for å spille Hest&Gris og Tomannscup. Da Alexander var 15 år signerte han for Rosenborg hvor hans far Gøran, som også spilte i Strindheim, tidligere hadde gjort sakene svært godt. I 2015 var det på tide å prøve seg i det som den gang het Tippeligaen. Turen gikk til Bodø Glimt hvor han fikk med seg 26 kamper på Norges høyeste nivå. Etter en ellevill høstsesong i nord med 13 scoringer gikk han tilbake til Rosenborg, men det tok ikke lang tid før Alexander skulle flytte på seg igjen. Nederland og Groningen var neste stoppested. Han fikk med seg rundt 40 kamper i Nederland, en periode med noe motgang, som han selv omtaler som svært lærerik. I løpet av perioden i Nederland fikk han også sin A-landslagsdebut mot Portugal, og ikke mange dager senere scoret han sitt første mål for landslaget mot Island. Etter 1,5 sesong i Nederland søkte han lykken i Danmark og klubben FC Midtjylland. Her skøyt karrieren virkelig fart med 6 fantastiske måneder. 31. Januar 2018 signerte Alexander for Crystal Palace i Premier League. Den høyreiste tanksen fra Strindheim skal nå trille ball med de store gutta på balløya.

 

Alexanders utviklingskurve har gått rett til værs etter overgangen til dansk fotball og med det har også selvtilliten steget. Det siste steget tok han i julen 2017 etter en intens cageballrunde da han med et par nåværende og tidligere Strindheimspillere fikk fylt opp ryggsekken med noen lure tjuvtriks. Og skal vi være helt ærlig fikk nok ikke selvtilliten noen knekk etter den økta.

Vi sender en stor gratulasjon til Alexander Sørloth som nå får prøvd seg på den største scenen og ønsker ham masse lykke til!

Kommentarer er stengt.