Etter drøye ett og et halvt år(!!) er det endelig tid for en tellende fotballkamp igjen. Det er tid for 1.runde NM mot divisjonskollega Orkla FK. Orkla er et lag vi har god kjennskap til og som vi har møtt opptil flere ganger de siste sesongene. Orkla har før denne sesongen signert vår tidligere trener gjennom 8 år, John Pelu som sin nye hovedtrener. Det er en knallsignering. Utover det så kjenner vi til spillere som Steinar Gjersvoll og Erik Helgetun som også har en fortid som Strindheimspillere. Ingen blir overrasket dersom begge disse blir å finne i startelleveren til Orkla.

Vi skal se litt på de siste møtene lagene imellom:

I 2017-sesongen møttes lagene i NT-ligaen avd 5. I kampen i Orkdalen skulle det ende 1-3 til Strindheim etter scoringer av Andreas Krokbø, Erland Meldal og Even Kvalvær. Nevnte Erik Helgetun stod for Orkla sin scoring. I det motsatte oppgjøret på RUTA-Arena skulle det ende 2-2 etter to scoringer av Amund Vingelen for Strindheim. Erik Helgetun og Erlend Løkken stod for bortelagets scoringer.

I 2019-sesongen var vi også i samme avdeling, og den sesongen ble det også 2-2 i kampen på RUTA Arena etter 2 scoringer av Martin Grong Risan. I kampen i Orkdalen endte det 0-1 til Strindheim etter scoring av Erlend Flaten.

Men alt dette er historie. Det som gjør det kommende oppgjøret litt spesielt er at det er nesten ett og et halvt år siden begge lag sist spilte en tellende fotballkamp. Det har vært en humpete oppkjøring til denne sesongen og veldig lite tid til treningskamper. Men begge lag har likevel fått spilt to treningskamper hver som oppladning til denne NM-kampen.

Orkla på sin side har spilt 0-0 mot Tiller og tapt knepent 2-3 mot Kolstad før de tar turen til Trondheim og RUTA Arena.

Strindheim på sin side startet med å slå 4.divisjonslaget Sverresborg 2-0, og fulgte deretter opp med å slå Tiller 3-0.

Verdt å nevne er det også at den kommende NM-kampen mot Orkla trolig vil huse noen debutanter som kan få sin første offisielle A-lags kamp for Strindheim.


Både Joachim Knutset Solem, Noah Rambech Knoff, Andreas Østeraas og Jørgen Havig vil få sin første offisielle kamp i Strindheimdrakta hvis de entrer banen i den kommende NM-kampen mot Orkla. Det vil også Steffen Solheim Andersen, Robert Rydningen og Nikolai Skaue få dersom de blir involvert. Dette vil også bli den første offisielle kampen til både hovedtrener Christian Steen og assistenttrener Jahn Richard Johnsen som trenere på A-laget til Strindheim.

Vi har spurt kaptein Sivert Risan om noen ord før den kommende cupkampen:

E-N-D-E-L-I-G! På søndag er det 645 dager siden sist. Det høres ut som en evighet, og det har føltes som en evighet. Vi har trent og trent og trent. Ventet og ventet. Vært frustrert. Vært oppgitt. Hatt forhåpninger, blitt skuffet. Trent videre. Fått nye forhåpninger, nye skuffelser. Ventet litt til. Blitt skuffet igjen. Gått rundt på Strindheim å sparka frustrert i bakken. Fått en klapp på skuldra av en god lagkompis. Trent videre. Fått nye forhåpninger, gjennåpningsplan med trinn 1-2-3-4-5-6-7 osv. Skjønte lite, fikk likevel forhåpninger. «Breddefotballen åpner igjen». PANG så var det i gang. Vi har spilt to treningskamper. To seirer. Flere unge lokale Strindheimgutter har blitt eldre, blitt bedre, blitt voksen og blitt seniorspillere. Kjenner det kribler igjen. Skal plutselig få holde på med det gøyeste jeg vet. Har kriblet noen uker allerede – og det skal krible godt noen dager til. Gleder meg stort. Blitt to år eldre siden sist, liksom så gammel nå, pøh… gleder meg likevel som en unge. 645 dager har altså gått siden vi sist spilte en tellende kamp på hjemmebane og på søndag skjer det ENDELIG igjen. Orkla med vår tidligere gode gode venn og trener John Pelu som styrmann kommer på besøk førstkommende søndag til 1.runde i cupen. Nå skal mitt første ønske om å få spille fotball igjen oppfylles. En kamp vi skal gi alt og litt til for å vinne. Da gjenstår kun ett ønske, og det trenger jeg litt hjelp til: Lange pølsekøer! Velkommen tilbake på kamp!

– Sivert Risan, kaptein

Da gjenstår det bare å ønske Orkla FK og publikum hjertelig velkommen til 1.runde NM på RUTA Arena. Kampstart er kl 16:00 søndag 25/07. Pga begrenset med parkeringsmuligheter ved klubbhuset oppfordrer vi til at flest mulig benytter seg av parkeringsplassen oppe ved Leangen Ishall.

Ett svar til “Før kampen: NM mot Orkla”

  1. Petter Solheim sier:

    Ja jeg gleder meg veldig til å se kamp i gjen. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *